Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UNSA

Svi studenti Univerziteta u Sarajevu od subote se mogu vakcinisati u Zetri

Sarajevo: Velike gužve za cijepljenje ispred Zetre
14.09.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Duga kolona gradjana stvorila se jutros od ulaza u kompleks Zetre pa sve do ulaza u dvoranu zbog toga sto je danas na raspolaganju 3.300 doza Pfizerovih cjepiva. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Naglašeno je također da su od subote za vakcinaciju na raspolaganju vakcine: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo

Svi studenti Univerziteta u Sarajevu će od subote, 25. septembra, moći primiti vakcinu protiv COVID-19 u Olimpijskoj dvoani “Juan Antonio Samaanch – Zetra“, gdje će za njih biti obezbijeđen poseban boks, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta navedeno je kako će svi studenti moći u Sarajevu primiti vakcinu protiv koronavirusa, te da će po dolasku u Zetru biti usmjereni.

Navedeno je kako studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija) i zdravstvenu knjižicu. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji imaju prebivalište u drugim kantonima obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa ili potvrdu da su studenti.

Naglašeno je također da su od subote za vakcinaciju na raspolaganju vakcine: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Također, pozivaju se i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu koji se još nisu vakcinisali da se pridruže studentima, kako bi se olakšala realizacija nastave u ovoj akademskoj godini.