Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Svjetski dan vatrogasaca” obilježen u Zenici (FOTO)

P1030099

Vatrogasni savez Zeničko – dobojskog kantona u svojim planskim aktivnostima za 2016. godinu u subotu 07.05.2016. godine obilježio je “Svjetski dan vatrogasaca“ sa nizom manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, vatrogasnih vježbi, predavanja na temu vatrogastva edukativnog karaktera i međunarodne saradnje…

Domaćin ove manifestacije je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica. Sve aktivnosti su usmjerene na širenje tehničke kulture i svijesti u oblasti zaštite od požara u Zeničko – dobojskom kantonu i šire.

Cilj održavanja ove vatrogasne manifestacije je zbližavanje, druženje, širenje saradnje i pomoći među vatrogascima ZE-DO kantona, i šire.

U sklopu obilježavanja ovog datuma izvedeno je niz pokaznih vježbi od strane dobrovoljnih vatrogasnih društva sa nivoa kantona a to su: DVD Kakanj – podmaladak i muško odjeljenje, DVD Zenica – žensko i muško odjeljenje, DVD Visoko – muško odjeljenje, Sportske aktivnostima: Navlačanje konopca: 1. mjesto (DVD Kakanj); 2. mjesto (DVD Zenica); 3. mjesto (DVD Visoko) Šah: 1. mjesto (DVD Tešanj); 2. mjesto (DVD Zenica); 3. mjesto (DVD Kakanj).

Zahvalnice za pomoć pri organizaciji ovog susreta i za učešće je uručio predsjednik Vatrogasnog saveza ZDK-a Nedžad Smajlović, a diplome za osvojena mjesta u sportskim aktivnosima je uručio generalni sekretar Vatrogasnog saveza ZDK-a Adnan Ćukle.