Dan pobjede nad fašizmom

Tegeltija: BiH je dio evropskog kulturnog i istorijskog nasljeđa

zoran tegeltija 1

Prema njegovim riječima, na temeljima antifašističke pobjede 9. maja nastala je ideja o ujedinjenoj Evropi i zato za nas taj datum ima posebnu važnost

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija u čestitki građanima povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope istakao je da je BiH dio evropskog kulturnog i istorijskog nasljeđa i da je njena budućnost u zajednici evropskih zemalja.

“Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, u ime Savjeta ministara i svoje ime, svim građanima čestitam ovaj veliki praznik. Deveti maj je dan kada se sa velikim pijetetom prisjećamo heroja antifašističke borbe koji su dali svoje živote za slobodu svih nas”, naveo je Tegeltija u čestitki.

Predsjedavajući Savjeta ministara je napomenuo da su podvizi heroja antifašističke borbe omogućili potonjim generacijama da svoju budućnost grade na istinskim vrijednostima slobode, jednakosti i tolerancije.

“Antifašizam je uspio da mobiliše i ujedini snage nemjerljivog opsega i od globalne prijetnje spasi cijelu civilizaciju. Žrtve antifašističke borbe nikada ne smiju biti zaboravljene, a afirmacija i njegovanje antifašističkih vrijednosti slobode i čovječnosti moraju biti trajni!”, istakao je Tegeltija.

Prema njegovim riječima, na temeljima antifašističke pobjede 9. maja nastala je ideja o ujedinjenoj Evropi i zato za nas taj datum ima posebnu važnost.

“BiH je dio evropskog kulturnog i istorijskog nasljeđa i naša budućnost leži u zajednici evropskih zemalja. Poštovani građani, još jednom vam čestitam 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara.