BiH

doboj

Tegeltija: Ne znam da li Schmidt dolazi, kada dođe i počne – tada ću komentarisati

26/06/2021

Tegeltija je ustvrdio da je Valentin Inzko na kraju svog mandata davao neizbalansirane izjave, te se svrstavao na jednu stranu

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je da je njegov stav da je Kancelarija visokog predstavnika /OHR/ trebala biti odavno zatvorena i da BiH nikada neće ostvariti sve svoje ciljeve i razvoj dok o njenoj sudbini odlučuje neko drugi.

– Ne znam da li Schmidt dolazi, kada dođe i počne – tada ću komentarisati. Јa imam svoj stav prema instituciji OHR-a, a nemam prema pojedincu – rekao je Tegeltija odgovarajući na pitanje novinara u Doboju kako komentariše to što je Schmidt rekao da dolazi 1. avgusta i najavio izvršna ovlaštenja.

On je ustvrdio da neki u BiH očekuju da dogovor postiže neko drugi, a ne da sami narodi dogovaraju kako i kuda zemlja treba da ide dalje.

– Ko god da dođe za visokog predstavnika, ako dođe, nadam se da će biti bolje od onoga što je radio – naglasio je Tegeltija.

Tegeltija je ustvrdio da je Valentin Inzko na kraju svog mandata davao neizbalansirane izjave, te se svrstavao na jednu stranu.

– Bio je faktor podjela, a nikako saradnje u BiH – ocijenio je Tegeltija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.