BiH

"Dar mnogih potkivanja"

Tegeltija objavio slike s Maldiva, Mektić je to odmah prokomentarisao u svom stilu

14/01/2021

Član SDS-a i državni parlamentarac, Dragan Mektić u svom stilu je komentarisao Tegeltijino putovanje

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, trenutno se nalazi na Maldivima, na godišnjem odmoru, gdje uživa plodove uništenja pravosuđa BiH, koje je izvrsno naplatio, piše Slobodan Vasković.

Tegeltija je ostavku na mjesto predsjednika i člana VSTS podnio 20.12.2020., a trenutno je u statusu sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Prema mojim izvorima, odmah nakon što je obavio formalnosti oko odlaksa iz VSTV otišao je na godišnji odmor; Odlučio je da “prezimi” na Maldivima do rekonstrukcije Vlade RS, koja bi trebala da se desi oko prvog marta.

Tegeltija se nada funkciji Ministra pravde u Vladi Republike Srpske.

Naravno, pitanje je otklud Tegeltiji toliki novac da može, svako malo, otići na neku atraktivnu svjetsku destinaciju? Pa od poslova uništenja pravosuđa BiH, koje je on uspješno izveo i još uspješnije naplatio.

Onog trenutka kada Tegeltiju pravosudni organi BiH presude na nekoliko stotina godina robije znaćemo da je počeo oporavak tog stuba društva. Do tada, sve je i dalje, u najvećoj mjeri, trulež i optrovni mulj, objavio je Vasković na svom blogu.

Član SDS-a i državni parlamentarac, Dragan Mektić, takođe je, u svom stilu, komentarisao Tegeltijino putovanje.

“A sve je po njemu krivo političko Sarajevo. K***c bi tamo otišao da ti nije bilo političkog Sarajeva. Smrzavao bi se ovdje ko i sav drugi obični i siromašni narod. Maldivi su dar mnogih potkivanja”, napisao je Mektić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.