Sarajevo

Tegeltija s predstavnicima privrednih komora o novom zakonu o javnim nabavkama

tegeltija (1)

Tegeltija je istakao da ne vidi razlog da neko ne podrži zakon koji je od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni sektor u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, s članovima Kolegija Vijeća ministara BiH, održao je danas u Sarajevu sastanak sa v.d. direktora Agencije za javne nabavke, predstavnicima Delegacije Evropske unije i predstavnicima privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH koji su predvodili stručni tim koji je ovom prilikom predstavio radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama.

– Cilj kreiranja novog zakonskog rješenja o javnim nabavkama je pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova za ponuđače, u skladu s evropskim direktivama, te brže, efikasnije i transparentnije funkcioniranje javnog sektora – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao da ne vidi razlog da neko ne podrži zakon koji je od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni sektor u BiH, zahvalivši stručnjacima iz Republike Srpske i Federacije BiH na angažovanosti u iznalaženju zakonskih rješenja koja za cilj imaju unapređenje poslovnog i privrednog ambijenta BiH.

Radna verzija novog Zakona o javnim nabavkama BiH, koja je danas predstavljena na sastanku, bit će dostavljena svim nadležnim organima i institucijama na daljnje razmatranje i doradu, te upućena u redovne institucionalne procedure, saopćeno je.