BiH

predsjednik VSTV-a

Tegeltija: Tužit ću sve one koji su me oklevetali, tužbe neću podnijeti u BiH

21/06/2019

Kazao je da ovo nije atak na medijske slobode, nego da na ovaj način želi zaštititi svoja prava koja ima kao građanin ove zemlje.

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, rekao je danas novinarima u Sarajevu, u pauzi zasjedanja sjednice VSTV-a, da će tužiti sve medije i političare koji su ga oklevetali u aferi “Alešević”.

On je najavio i podnošenje disciplinskih prijava protiv nosilaca pravosudnih funkcija koji su tvrdili da je on u ovoj aferi trebao biti osumnjičen.

Kazao je da ovo nije atak na medijske slobode, nego da na ovaj način želi zaštititi svoja prava koja ima kao građanin ove zemlje.

– Vladavina prava podrazumijeva da niko nije iza zakona uključujući i novinare, jer to što ste novinar vam ne daje pravo da kršite zakon ili da radite krivična djela. Zbog toga najavljujem sljedeće poteze: zajedno sa mojim pravnim timom biće poduzeta pravna akcija koja podrazumijeva podnošenje građanske tužbe za klevetu protiv svih medijskih kuća i pojedinačnih novinara, političara i drugih osoba koji su svojim izjavama u javnosti iznijeli ili prenijeli netačne tvrdnje iz kojih proizilazi da sam počinio bilo kakvu koruptivnu radnju. Drugo, ovakve tužbe biće podnijete inostranstvu, posebno u Njemačkoj, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je rekao i da će se obratiti Evropskom sudu za ljudska prava zbog javnih izjava sudije Farisa Vehabovića koji se prema njegovom mišljenju upleo u postupke u BiH.

Tužbu je najavio zbog, kako je rekao, lažnih konstrukcija i insinuacija da je učestvovao u koruptivnim aktivnostima.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.