Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik VSTV-a

Tegeltija: Tužit ću sve one koji su me oklevetali, tužbe neću podnijeti u BiH

Milan Tegeltija

Kazao je da ovo nije atak na medijske slobode, nego da na ovaj način želi zaštititi svoja prava koja ima kao građanin ove zemlje.

Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH, rekao je danas novinarima u Sarajevu, u pauzi zasjedanja sjednice VSTV-a, da će tužiti sve medije i političare koji su ga oklevetali u aferi “Alešević”.

On je najavio i podnošenje disciplinskih prijava protiv nosilaca pravosudnih funkcija koji su tvrdili da je on u ovoj aferi trebao biti osumnjičen.

Kazao je da ovo nije atak na medijske slobode, nego da na ovaj način želi zaštititi svoja prava koja ima kao građanin ove zemlje.

– Vladavina prava podrazumijeva da niko nije iza zakona uključujući i novinare, jer to što ste novinar vam ne daje pravo da kršite zakon ili da radite krivična djela. Zbog toga najavljujem sljedeće poteze: zajedno sa mojim pravnim timom biće poduzeta pravna akcija koja podrazumijeva podnošenje građanske tužbe za klevetu protiv svih medijskih kuća i pojedinačnih novinara, političara i drugih osoba koji su svojim izjavama u javnosti iznijeli ili prenijeli netačne tvrdnje iz kojih proizilazi da sam počinio bilo kakvu koruptivnu radnju. Drugo, ovakve tužbe biće podnijete inostranstvu, posebno u Njemačkoj, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je rekao i da će se obratiti Evropskom sudu za ljudska prava zbog javnih izjava sudije Farisa Vehabovića koji se prema njegovom mišljenju upleo u postupke u BiH.

Tužbu je najavio zbog, kako je rekao, lažnih konstrukcija i insinuacija da je učestvovao u koruptivnim aktivnostima.