BiH

predsjednik VSTV-a

Tegeltija u Zanzibaru dok zastupnici raspravljaju o radu VSTV-a

16/01/2020

Pretražujući Facebook profil Tegeltije vidljivo je da je na ljetovanju u Zanzibaru sa suprugom, a o čemu se pohvalio objavljivanjem fotografije s ovog egzotičnog ljetovališta

Državni parlamentarci žestoko su kritikovali nedolazak predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije na današnju sjednicu Zastupničkog doma PSBiH na kojoj se raspravlja o izvještajima VSTV-a BiH za 2017. i 2018. godinu.

Zastupnik SDS-a Dragan Mektić tražio je da se izvještaji VSTV-a BiH skinu s dnevnog reda zbog nedolaska Tegeltije na sjednicu.

On je rekao da Tegeltija ne poštuje Parlamentarnu skupštinu BiH i da nema nikakve svrhe da parlamentarci raspravljaju o VSTV-u kada na sjednici nije prisutan predsjednik te pravosudne institucije.

VSTV nije dobro radio svoj posao, potrebne korjenite izmjene

Pretražujući Facebook profil Tegeltije vidljivo je da je na ljetovanju u Zanzibaru sa suprugom, a o čemu se pohvalio objavljivanjem fotografije s ovog egzotičnog ljetovališta. Fotografiju je opisao riječima Hakuna matata, što u prijevodu znači – život bez pravila, odgovornosti i briga.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.