Direktorica Vik-a prvi radni dan iskoristila za uvođenje “novih pravila”

vodovod-sarajevo-1

Nadzorni odbor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo, na sjednici koju je održao 16.10.2017. godine, imenovao je novu v.d. direktoricu preduzeća Azru Muzur.

Pred novoizabranom direktoricom su veliki i odgovorni zadaci, a kratkoročni i dugoročni plan aktivnosti stabilizacije vodosnabdijevanja, biće prezentovan javnosti početkom naredne sedmice.

Direktorici Muzur, juče je bio prvi radni dan, a do petka bi trebao biti izabran i oformljen radni tim izvršnih direktora, koji bi odmah krenuli sa planskom realizacijom stabilizacije sistema.

Vlada Kantona Sarajevo, odnosno premijer Elmedin Konaković, je prije nekoliko dana javnosti prezentirao Prijedlog mjera za unapređenje stanja vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo, koji je sačinjen od devet tačaka mjera za implementaciju, od kojih je prva, već u fazi realizacije.

Prva tačka odnosi se na pomoć „VIK“-u od strane drugih Kantonalnih javnih i komunalnih preduzeća, kao i Uprave civilne zaštite da stave na raspolaganje mehanizaciju i ljudske resurse, kako bi se u roku od dva mjeseca poduzele sve neophodne aktivnosti vezane za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži a u cilju obezbjeđenja novih količina vode i ukidanja dnevnih redukcija vode.

O ovim, ali i realizaciji drugih mjera Vlade Kantona Sarajevo, novoizabranog Nadzornog odbora i Uprave preduzeća KJKP“VIK“, informisati ćemo vas u kontinuitetu i na novi način, tako da ćete imati dostupne informacije o svim poduzetim aktivnostima na stabilizaciji vodosnabdijevanja Kantona.

Na kraju ovog kratkog obraćanja javosti, zamoliti ćemo vas na razumijevanje i strpljenje, koje nam je svima neophodno u ovoj, nazovimo to „kriznoj situaciji“ za sve nas, koji nemamo vode i koji želimo da pomognemo i stabilizujemo vodosnabdijevanje a i ovo preduzeće, koje ima tradiciju postojanja od 1889.godine.

vik