Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlukom RAK-a

Televizija N1 BiH dobila dozvolu za nacionalno emitovanje u Bosni i Hercegovini

1677701446-vizual-vijest-o-N1-900×506

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cijele zemlje

Televizija N1, koja posluje u okviru kompanije United Media, dobila je od regulatornih tijela Bosne i Hercegovine dozvolu za nacionalno emitovanje.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) Bosne i Hercegovine je, u okviru digitalizacije tržišta televizijskog emitovanja, sprovela javni konkurs na kojem je N1 BH dobila dozvolu za emitovanje TV programa putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji cijele zemlje.

„Činjenica da će N1 televizija biti dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine je velika vijest, i za nas ali i za njih. N1 godinama dokazuje da radi u javnom interesu, da je pouzdan izvor tačnih i provjerenih informacija, a sada će konačno taj program biti vidljiv na teritoriji cijele zemlje. Svojim kvalitetom, program N1 je odavno zaslužio nacionalnu dozvolu, baš kao što je to slučaj u Srbiji i Hrvatskoj. Svjedoci smo da je prisustvo profesionalnih medija važno za demokratizaciju i razvoj cijelog društva”, istakla je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

News direktor N1 televizije u Bosni i Hercegovini Amir Zukić ponosan je i sretan što će ta televizija putem mreže zemaljskog digitalnog emitovanja stići u domove svih ljudi u Bosni i Hercegovini.

„U ovih osam i po godina, koliko je N1 televizija prisutna na medijskoj sceni, primili smo bezbroj poziva s upitom kada će nas svi moći gledati. Konačno dolazi i to vrijeme. Sloboda, nezavisnost, tačnost i pravovremenost ostaju ključne vodilje N1 u proizvodnji 12 sati programa uživo svakog dana. Bez cenzure i bez kompromisa“, naglašava Zukić, prenosi N1.

Na osnovu izdate dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini koji imaju tehnički pristup (DVB-T2 signal) moći će da prate N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

N1 će dobivanjem nacionalne dozvole prerasti iz prekograničnog kablovskog kanala u nacionalnog emitera u Bosni i Hercegovini. Jedna je od brojnih televizija koje posluju u okviru United Media, vodeće medijske kompanije u jugoistočnoj Evropi. Portfolio grupacije čini više od 55 kablovskih kanala, šest televizija sa nacionalnom frekvencijom, 30 web portala, radio stanica i štampanih izdanja. Kompanija posluje u osam zemalja i ima 4.200 zaposlenih.