Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature danas i do 17 stepeni

BiH

Lijepo vrijeme u Sarajevu

U većem dijelu BiH dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom, u večernjim satima u Hercegovini i zapadnoj Bosni naoblačenje, što ponegdje može uvjetovati slabu kišu.

Vjetar slab, uglavnom jugozapadni, a najviša dnevna temperatura od 8 do 14, u Hercegovini i u Krajini do 17 stepeni.

U Sarajevu sa maglom i sumagalicom, tokom dana smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda, a najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U odvijanju saobraćaja u BiH jutros nema dužih zastoja, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, osim dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila u jutarnjim satima pojačan.

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a posebno izdvajaju autocestu A-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo, Mostar-Doljani, Odžak-Bosanski Brod, Zenica-Doboj-Gračanica i Novi Travnik-Bugojno, kao i sve puteve na području sarajevskog kantona.

Vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, te apeluju da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.