Temperature danas i do 32 stepena

BiH

Vrijeme 020615 482

U BiH će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopćio je Meteo BiH.

Tokom poslijepodneva u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, i na krajnjem jugu Hercegovine su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi.

Jutarnje temperature od 12 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena.

Povodom posjete Svetog Oca pape Franje Bosni i Hercegovini, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH (od 00.00 sati dana 5. juna do 24.00 sati dana 6.juna), saopćio je Bh. auto-moto klub (BiHAMK).

Na području Federacije BiH na svim magistralnim cestama i autocestama zabranjeno je kretanje teretnih motornih vozila nosivosti preko 3,5 tona od 18.00 sati danas do 24.00 sata sutra

Izmjene režima saobraćaja na području Kantona Sarajevo, kao i dinamika odvijanja saobraćaja za sutra mogu se saznati putem web stranice www.bihamk.ba, kao i putem telefona 1282.

Zbog održavanja kulturne manifestacije na magistralnom putu M-16 Jajce Banjaluka na lokalitetu kanjona Tijesno danas od 10.00 do 14.00 sati saobraćaj će se odvijati usporeno jednom trakom u dužini od 2 kilometra.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajaju se putni pravci: Čapljina-Stolac, Jajce- Banjaluka, Šićki Brod-Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum.

Na autoputu A-1 saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Na autoputu Bosanska Gradiška-Banjaluka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća jednom trakom.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.