Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature danas preko 30 stepeni

BiH

vrijeme ljeto

U Bosni i Hercegovini danas prije podne sunčano, dok se u drugoj polovini dana očekuje umjeren razvoj naoblake koji će poslije podne usloviti lokalne pljuskove, javio je Meteo BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36, na jugu Hercegovine do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć kratkotrajan pljusak kiše.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stepena.

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Izuzetak su saobraćajnice u gradskim centrima, kao i magistralni put M-17 Sarajevo-Mostar, gdje je promet vozila jutros pojačan.

[quote_center]U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK)[/quote_center]

Na autoputu A-1 danas se izvode radovi na redovnom održavanju u tunelu 1.mart, tako da će tokom dana (od 9.00 sati) biti zatvarane preticajne trake u obje tunelske cijevi.

Vozači se mole da na ovom lokalitetu voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Čelinac-Kotor Varoš, Skokovi-Cazin, Čapljina-Stolac i Brod na Drini-GP Hum, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo, te magistralni put M-6.1 prolaz kroz Mostar.

Na graničnim prelazima Doljani i Ivanica na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 40 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnim prelazima Gorica-Vinjani Donji i Brčko-Gunja.

BIHAMK apeluje na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.