Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upaljen meteoalarm: Narednih dana sunčano, temperature preko 30 stepeni

BiH

vrijeme

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) za područje izdao je žuti meteoalarm zbog potencijalno opasnih vremenskih prilika, odnosno visokih temperatura.

Najviše temperature očekuju se u Banjoj Luci, Prijedoru, Trebinju, Višegradu i Mostaru – do 35 stepeni, dok se u Foči, Tuzli, Bihaću, Sarajevu i Livnu očekuje do 32 stepena Celzijusa.

U utorak će biti pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva porast oblačnosti, ponegdje u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne može uvjetovat lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu od 32 do 35 stepeni.

U srijedu, također, pretežno sunčano. Poslije podne postupni porast oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne može uvjetovat lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu od 32 do 36 stepeni.

Četvrtak će biti sunčan uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne postoje uvjeti za pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.