Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature danas preko 30 stepeni

BiH

Vrijeme 020615 480

U BiH danas pretežno sunčano vrijeme.  Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura zraka do 27 stepeni

Uvjeti za vožnju u većem dijelu BiH ovoga jutra su povoljni, a promet vozila slab do umjeren, saopćio je Bh. auto-moto klub (BiHAMK).

U istočnim krajevima, te ponegdje u višim predjelima u centralnim krajevima BiH zemlje, mjestimično ima slabije magle, koja ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po pretežno suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Na dionicama sa aktuelnim radovima tokom dana saobraća se sporije, a BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Hadžići-Pazarić, Mostarsko raskršće-Kiseljak, Čapljina-Stolac i Čelinac-Kotor Varoš, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-465 Maglaj-Zavidovići u mjestu Podborik danas od 8.30 do 15.00 sati na snazi su povremene polusatne obustave.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog velikih gužvi tokom dana na GP Doljani, vozačima koji idu prema Dubrovačkoj regiji i južnije preporučuju korištenje graničnih prelaza Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Napominju da je zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila.