FHMZ

Temperature do 29 stepeni: Miholjsko ljeto će potrajati, ali večeri i jutra će biti hladna

Jesenji prizori u sarajevskoj Velikoj aleji
23.10.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenji prizori u sarajevskoj Velikoj aleji. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a dnevna od 23 do 29 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 25 stepeni.

Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Obzirom da će danju biti natprosječno toplo, preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeveru Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 20 do 26 °C.

U srijedu će biti pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

U četvrtak također pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.