Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Temperature do 35 stepeni: Stiže nam novi toplotni val, trajat će tri dana

Mostar: Natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Očekuju nas vrlo visoke temperature za septembar, koje će uglavnom iznositi 27 do 35 stepeni. Jutra će ostati svježija, ali i ona za koji stepen toplija nego prethodnih dana

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i toplije vrijeme, uz malu dnevnu oblačnost.

Dnevna temperatura zraka kretat će se od 29 do 34, u višim predjelima od 24 stepena. Puhat će slab vjetar, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme i narednih dana.

Novi toplotni val

Kako javlja BHmeteo, u narednim danima, do 14. septembra, očekuje nas stabilno, sunčano i još toplije vrijeme. Naime, toplotni val koji je prethodnih dana bio prisutan nad zapadom Evrope, će se u narednim danima prebacivati prema istoku tako da će zahvatiti i naše krajeve.

Očekuju nas vrlo visoke temperature za septembar, koje će uglavnom iznositi 27 do 35 stepeni. Jutra će ostati svježija, ali i ona za koji stepen toplija nego prethodnih dana.

U narednim danima, do 14.09., očekuje nas stabilno, sunčano i još toplije vrijeme. Naime, toplotni val koji je…

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, September 10, 2023

Dok kod nas bude vruće, zapad Evrope će se postepeno zahvaćati padavine i osvježenje, koje će i do nas stići sredinom sedmice. Očekuje se da stigne u naše krajeve u četvrtak donoseći lokalno kišu i pljuskove te blaži pad temperature. Prema zadnjim prognozama ne očekuju se nikakve veće padavine, već će to biti uglavnom sitno.

Prognoza za naredne dane

U utorak pretežno sunčano vrijeme. U Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.