Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Temperature padaju u minus, najavljen je novi snijeg, ali i “zubato” sunce

Hladno i maglovito vrijeme mraz
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura zraka danas većinom između -3 i 2, na jugu do 6, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša će prvo zahvatiti područje Hercegovine, zapad i sjever Bosne i postepeno će se proširiti na ostala područja.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 6, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša će prvo zahvatiti područje Hercegovine, zapad i sjever Bosne i postepeno će se proširiti na ostala područja. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 12°C.

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu od 6 do 11°C.

U četvrtak preovladavaće pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje u jutarnjim satima slaba kiša. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti će očekuje na sjeverozapadu i jugu zemlje. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu od 6 do 10°C.

U petak u Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčano se očekuje na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu do 9°C.