Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Policija opkolila kuću. Uslijedila eksplozija, kuća odletjela u zrak

Foto: Screenshot/X

Na društvenim mrežama se pojavila snimka na kojoj se vidi kako policajci okružuju višekatnicu prije nego što odjekne snažna eksplozija

Ogromna eksplozija uništila je najmanje jednu kuću u predgrađu Washingtona dok je policija provodila nalog za pretres, priopćile su vlasti. Iz policije su naveli kako je prije eksplozije neko iz kuće u Arlingtonu, u Virginiji, ispalio hice na policajce koji su pokušali ući, piše BBC.

Prema prvim podacima, niko nije teže ozlijeđen u incidentu. Neki stanovnici u okolici objavili su na društvenim mrežama kako su osjetili da im se domovi tresu. Vatrogasci su ugasili požar koji je izbio nakon eksplozije. Policija okruga Arlington oglasila se i na X-u, ranije poznatom kao Twitter.

Policija evakuisala dio stanovnika

“Dok su policajci pokušavali izvršiti nalog za pretragu u rezidenciji, osumnjičenik je ispalio nekoliko metaka unutar kuće. Naknadno je došlo do eksplozije u rezidenciji, a službenici nastavljaju s istragom o okolnostima eksplozije”, poručili su.

Na društvenim mrežama se pojavila snimka na kojoj se vidi kako policajci okružuju višekatnicu prije nego što odjekne snažna eksplozija.

Krhotine su padale po ulici, a vidio se i velik oblak vatre i dima. Snaga eksplozije raznijela je krov i nekoliko zidova, uzrokujući urušavanje strukture. Neke stanovnike policija je evakuirala, dok je drugima rečeno da se sklone u svoje kuće.

Jim Mathews, jedan od očevidaca, napisao je na X-u kako je prije eksplozije vidio nekoliko baklji. “Izgledalo je kao da su ispaljene rakete. Trajalo bi 15-20 sekundi. Nekoliko u roku od 5 minuta”, istaknuo je.