Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Optužba biznismena: Da bih dobio kredit morao sam Đakoviću dati 250.000 KM

BiH

tomash

“Vlast Republike Srpske najveći je rekataš nad privredom i privrednicima ovog entiteta”, jedna je od brojnih optužbi koje su iznesene sinoć u dijaloškoj emisiji Izazovi na bijeljinjskoj BN Televiziji.

U razgovoru o kriminalu i neuspjehu vlasti u njegovom sprječavanju, najšokantnije je bilo izlaganje poduzetnika Miladina Pandurevića, vlasnika nekadašnjeg drvno-prerađivačkog giganta “Drvolik” iz Rogatice, koji je za svoju firmu rekao da je danas “mrtvo slovo na papiru”.

Pandurević, koji je prije nekoliko godina bio biran za biznismena godine, kaže da je upozoravao na propuste i lopovluk vlasti, ali je zauzvrat dobio prijetnje i propast.

“Počeo sam da trpim kritike od onih kojima sam služio. Javljale su se prijetnje i progovaranja da sam se oteo kontroli. I onda mi se 26. marta 2010., desio požar sa stravičnim razmjerama i to u trenutku kada je 50 hiljada vrata bilo spremno za isporuku poznatom kupcu”, kazao je Pandurević.

Miladin Pandurević

On je precizirao da je morao platiti reket u visini od 250 hiljada maraka, piše Slobodna Bosna.

“Platio sam reket, da bi mi dali kredit, jer nisam imao drugog izbora nego da se povinujem, da dam koliko su ljudi tražili. To sam morao, jer mi je izgorjela firma koja mi život znači. Novac sam dao čovjeku da odnese Mati Đakoviću”, otkrio je Pandurević.

Zašto je novac slao upravo novinaru Mati Đakoviću, Miladin Pandurević nije otkrio u televizijskom nastupu.

Đaković je urednik i voditelj televizijske emisije “Telering”, koju je prije nekoliko godina “preselio” sa televizije OBN na Radio-televiziju Republike Srpske.

Mediji su prije izvjesnog vremena objavili sadržaj njegovih razgovora sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS-a, u kojem sugovornici ispoljavaju “visok nivo intimnosti i prijateljstva”.