Narodna skupština rs

Teška svađa Vukanovića i Viškovića: “Umijte se hladnom vodom, vidite li sirotinju oko sebe”

vukanovic

“Bacate stotine miliona na gluposti i onda idete kod MMF-a”, u jednom dahu je izgovorio Vukanović

Oštar sukob poslanika Nebojše Vukanovića i premijera Radovana Viškovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske na današnjoj sjednici, prenosi N1.

“Umijte se hladnom vodom, vidite li sirotinju oko sebe, probudite se, uđite u realni svijet. Ne svaki put 50, 30 miliona, sutra Vučić treba da vam da pare, šta radite sa parama. Gdje su pare za put za Plužine, mi treba da ginemo ko glineni golubovi, a vi da kupujete softvere. Podnesite ostavku, ako ne znate voditi, pogledajte ko su vam ministri u vladi, ko poznaje resor. Jedan je i pravobranilac i predsjednik vlade i ministar, abdicirajte, ako imate imalo časti i obraza! Mene je sramota kako Vas ponižava pred kamerama, a kamoli šta vam radi iza zatvorenih vrata. Bacate stotine miliona na gluposti i onda idete kod MMF-a”, u jednom dahu je izgovorio Vukanović.

Dodaje da se svaki kredit naplati:

“Svi smo mi žiranti gđo Vidović i gdine Viškoviću. Nije vama suvo grlo, nego ne možete ni vi od sramote da čitate šta su vam dali. Sram Vas bilo”, naveo je.

Premijer RS Radovan Višković odgovorio je:

“Ne bih propustio zadovoljstvo da odgovorim Vukanoviću,, ako pričamo oo moralu mojem i vašem, budite sigurni da sam moralniji od Vas. Poći ću redom šta ste govorili; Batagon, Alumina, privatizacija. Grdno se varaš u tome, iako si javno ukazivao na to, a da li si ti mogao tome doprinijeti, nisi, to vrapci na grani znaju. Odluku i potpis nisi donosio ti. Čiji su stanovi za koje pitaš, prije mogu biti tvoji nego moji. Koliko su moji, toliko su i tvoji Vukanoviću. Pozivate me da skupa sa vama odem među obične ljude, ja sam među ljudima uvijek kada sam u prilici, s ljudima živim, radim, s njima se krećem. I u drugoj lokalnoj zajednici ponosan sam, nikada nisam doživio neku uvredu, ili tešku riječ. Kršim i pravila lične sigurnosti i bezbijednosti”.

“Mirno spavam i trezvene glave donesim odluke”, zaključuje Višković.