BiH

unsko-sanski kanton

Testirano 148 uzoraka, četiri osobe pozitivne na koronavirus

23/04/2020

Ministar zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Čemalović rekla je da je virus korona potvrđen po jednoj osobi iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Sanskog Mosta

U Unsko-sanskom kantonu potvrđena su četiri nova slučaja virusa korona, od 148 uzoraka testiranih u referentnoj laboratoriji u Sarajevu, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite ovog kantona.

Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Čemalović rekla je da je virus korona potvrđen po jednoj osobi iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Sanskog Mosta.

Prema njenim riječima, lica iz Cazina, Sanskog Mosta i Velike Kladuše bila su smještena u karantin, a u međuvremenu su izmještena u izolatorijum u lječilištu Gata.

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić rekao je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno 13 pacijenata, od kojih je devet pozitivnih na virus korona.

“Tri osobe su pod sumnjom i za njih čekamo rezultate testiranja, a u jedinici intenzivnog liječenja jedan pozitivni pacijent je i dalje na respiratoru”, naveo je Havić.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.