BiH

vremenska prognoza

Tokom dan sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom

20/11/2020

U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima

U Bosni je jutros bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom. U Hercegovini i na zapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan Sedlo 1, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Sokolac 2, Bugojno, Jajce, Srebrenica i Zenica 4, Sanski Most i Tuzla 5, Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac i Livno 6, Doboj 7, Trebinje 8, Neum 10 i Mostar 11 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dan sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Vjetar umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. Krajem dana i tokom noći kiša može prelazit i u susnježicu. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.