Stanje na putevima

Tokom dužih putovanja praviti češće pauze zbog visokih temperatura

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

Zbog visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju se češće pauze, javlja Anadolu Agency (AA).

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas do 19 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.