Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stolac

Tokom noći oštećen nacionalni spomenik BiH: “Pomoći će nadzorne kamere”

inat cuprija stolac
Foto: stolac.city

“Jedna osoba iz Stoca je cijeli slučaj prijavila policiji. Traga se za počiniocem, a pomoći će snimci sa nadzornih kamera sa okolnih objekata”, kazao je Marić

Oštećen je most “Inat ćuprija” u Općini Stolac. Kako navodi Stolac city, prema dostupnim informacijama, oštećenja su nastala tokom noći, no nije poznato jesu li ih uzrokovali ljudski faktor ili nevrijeme.

Portparol Uprave policije MUP-a HNK-a Ljudevit Marić za Radio Slobodna Evropa je rekao da je to učinjeno u noći 22. maja kao i da počinilac nije poznat.

“Jedna osoba iz Stoca je cijeli slučaj prijavila policiji. Traga se za počiniocem, a pomoći će snimci sa nadzornih kamera sa okolnih objekata”, kazao je Marić.

Fotografije prikazuju značajna oštećenja na mostu, koji je poznat kao jedan od simbola Stoca.

Građani su zatečeni i uznemireni, postavljajući pitanje ko je odgovoran za ovu štetu.

Lokalne vlasti i policija već su obaviještene o incidentu. Istraga će utvrditi je li uzrok oštećenja ljudska nepažnja, namjerni čin vandalizma ili nevrijeme uzrokovalo štetu.

Jedan od stanovnika koji je poslao fotografije rekao je: ”Inat ćuprija je uvijek bila ponos našeg grada. Vidjeti je ovako oštećenu je vrlo uznemirujuće. Nadamo se da će nadležni brzo reagirati i sanirati štetu.”

Most je dio prirodno-graditeljske cjeline korita rijeke Bregave s mlinicama, stupama i mostovima.

Nacionalnim spomenikom je proglašen 2003. godine.