Sarajevo

Tokom vikenda možete se vakcinisati u SCC-u, dostupni Pfizer, Moderna i Sinopharm

Trgovački centri u Fedaraciji BiH ponovno otvoreni za građane
28.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon duze pauze, a zbog mjera prevencije sirenja Covid-19 virusa, trgovacki centri u Fedaraciji BiH otvoreni su za posjetioce. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u SCC-u ovog vikenda, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm

U sklopu pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo odlučio je da organizira akciju “vakcinacija prema građanima”, saopćilo je Ministarstvo zdravlja KS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

“U subotu i nedjelju, 6. i 7. novembra ove godine, planirano je postavljanje punkta za vakcinaciju u TC Sarajevo City Centar, u prizemlju. Na ovaj način, Krizni štab MZ KS želi građanima omogućiti još lakši način obavljanja vakcinacije, a izabrali smo prostor tržnog centra jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno kada je riječ o danima vikenda”, navodi se.

Onima koji odluče svoju vakcinaciju obaviti u SCC-u ovog vikenda, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Također, Vlada KS usvojila je preporuke Kriznog štaba MZ KS za davanje treće booster doze svim zdravstvenim radnicima kod kojih je prošlo šest i više mjeseci od prijema druge doze. Usvojena je i preporuka Kriznog štaba o vakcinaciji djece starosne dobi od 12 godina uz saglasnost roditelja.