Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Topalbećirević postaje savjetnik ministra Osmanovića

BiH

sabahudin-baho-topalbecirevic

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović (SDA) uskoro u timu dobija novog savjetnika, piše novinska agencija Patria.

Novi savjetnik ministra Osmanovića bit će Sabahudin Baho Topalbećirević poznati bh. sportski komentator i novinar. Ova informacija za Patriju je potvrđena iz više izvora, kao i od samog ministra Osmanovića.

Navodno je u ovom zapošljavanju najviše zasluge imao Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo koji je godinama u prijateljskim i poslovnim vezama s Topalbećirevićem.

Inače, Topalbećirević se 90-tih godina bavio pjevanjem. Izdao je jednu kasetu 1990. godine. S tog albuma Halid Bešlić je uzeo njegovu pjesmu “Pamtit ću te cijelog života”, koja je i danas jako popularna.

U ratu počinje njegova karijera sportskog komentatora na državnoj televiziji Bosne i Hercegovine. Prenosio je dvije olimpijade, četiri Svjetska i Evropska prvenstva u nogometu, stotine prijenosa utakmica Lige šampiona od toga 51 meč uživo. Bio je na 18 finala Lige šampiona, od toga je 9 prenosio za Javni servis.