U srijedu osvježenje

Toplotni talas je na vrhuncu, u Mostaru izmjereno 40 stepeni Celzijusa!

mostar_ljeto_stari_most_skokovi_RSA

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije je jedino na području Krajine

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano i vruće.

Vjetar će biti slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepena, a na jugu zemlje i do 28 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 19, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije je jedino na području Krajine.

Da se temperaturni rekordi obaraju potvrđuje i podatak da je u Mostaru danas u 16 sati izmjereno 40 stepeni Celzijusa.

U srijedu će u Bosni biti oblačno. U Hercegovini nakon sunčanog jutra prognozira se povećanje oblačnosti. Kiša i pljuskovi će se pomjerati od jutarnjih sat sa zapada i sjevera zemlje prema jugu i istoku do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19°C, a u Hercegovini od 20 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 20 i 25°C, a u Hercegovini od 27 do 32°C.

U četvrtak će uglavnom preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne pretežno oblačno na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.