Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Toplotni talas u BiH u punom je jeku, očekuju se još više temperature

vrucina

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 24, a dnevna od 29 do 35 stepeni

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren u Bosni, uglavnom, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 24, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 31 stepen.

Biometeorološka prognoza

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za naredne dane

Sunčano uz malu oblačnost očekuje se u ponedjeljak. Vjetar slab do umjere, veći dio dana, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu i sjeveru zemlje do 25, a dnevna od 30 do 35 °C.

U utorak će jutro u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno. U ostatku dana sunčano. U Hercegovini vedro. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući i centralnom i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u većem dijelu Bosne može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost bit će i u četvrtak. Poslije podne pljuskovi i gmJutarnja se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni. temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.