PU Gradiška

Tražili 1.000 KM kredita, službenik im pravio lažne ugovore na 9.000

novac
C

Na opisan način lice D.J. je pričinilo materijalnu štetu I.T. i M.A. u ukupnom iznosu od 22.953 KM, a sebi pribavilo materijalnu korist

Gradiška policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv kreditnog službenika mikrokretne fondacije čiji su inicijali D.J. iz Laktaša zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, čime je oštetio dva lica za skoro 23.000 KM, a sebi pribavio materijalnu korist.

Lice D.J. se sumnjiči da je tokom 2012. i 2013. godine u Srpcu, kao kreditni službenik mikrokreditne fondacije, iskorištavanjem svog položaja ili ovlaštenja doveo u zabludu lice I.T. iz Srpca, na način da će mu biti omogućena isplata kredita u iznosu od 1.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Osumnjičeno lice je sačinilo zahtjev za kredit i lažni ugovor o kreditu kojim se I.T. zadužuje za iznos od 9.000 KM, a da novac nikad nije isplatilo.

D.J. je, takođe, kreditno zadužilo i lice čiji su inicijali M.A. iz Srpca kreditom u iznosu od 9.000 KM, pri čemu ga nije obavjestilo i upoznalo da će biti zaduženo tolikim iznosom novca, niti je taj novac isplatilo.

Na opisan način lice D.J. je pričinilo materijalnu štetu I.T. i M.A. u ukupnom iznosu od 22.953 KM, a sebi pribavilo materijalnu korist.