Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

goražde

Tri člana Naroda i pravde podnijeli ostavke, razloge obrazložili u pismu Konakoviću

elmedin konakovic fena

U pismu upućenom predsjedniku stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću te organima stranke u Goraždu oni su, između ostalog, ukazali na probleme u funkcionisanju organa ove političke organizacije u gradu na Drini

Tri člana gradskog i kantonalnog izvršnog odbora Naroda i pravde u Goraždu podnijeli su ostavke na sve stranačke funkcije i zatražili brisanje iz članstva te stranke.

Ostavke su podnijeli članica Kantonalnog izvršnog odbora NiP-a Nizama Rišljanin, te dvojica vijećnika u Gradskom vijeću Goražde Arnel Vranj i Dževad Agović.

Vranj je inače potpredsjednik, a Agović član Gradskog izvršnog odbora NiP-a Goražde.

U pismu upućenom predsjedniku stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću te organima stranke u Goraždu oni su, između ostalog, ukazali na probleme u funkcionisanju organa ove političke organizacije u gradu na Drini.

Navodeći da su problemi prisutni duže vrijeme, naglasili su da su kulminirali vođenjem političkih procesa nakon posljednjih izbora, vaninstitucionalnim djelovanjem, samostalnim donošenjem odluka, kršenjem principa i političkih programa proklamovanih prije i tokom predizborne kampanje.

– Podržavanje i provođenje politika izabranih zvaničnika Naroda i pravde koji štete ugledu stranke i predstavljaju suprotnost u odnosu na data obećanja u toku predizborne kampanje kao na primjer podržavanje odluke o isplati jednokratne naknade izabranim i imenovanim zvaničnicima u BPK Goražde, što predstavlja jedinstven primjer u BiH, te podržavanje određenih kadrovskih rješenja unutar koalicije za koje je poznato i užoj i široj javnosti da ne ispunjavaju niti moralne niti intelektualne kriterije – navodi se u dopisu.

Dodaje se da su to samo neki od razloga zbog koji su odlučili podnijeti ostavke na sve stranačke funkcije i zahtjev za brisanje iz evidencije članstva.