Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri miliona maraka za uređenje Ulice braće Fejića

fejiceva ulica mostar

Zbog različitih izvora finansiranja radovi na rekonstrukciji Ulice braće Fejića – etapa 3, ukupne vrijednosti tri miliona maraka, razdvojeni su na dvije javne nabavke.

Za izvođače radova “Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara”, vrijednosti dva miliona maraka, na javnom natječaju odabrana su poduzeća HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je za izvođača radova “Rekonstrukcija podzemne infrastrukture”, vrijednosti milion maraka, odabrano poduzeće Amitea d.o.o. Mostar, priopćeno je iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Ako ne bude žalbenih procesa početak radova očekuje se početkom maja tekuće godine.

Zbog same prirode radovi se moraju odvijati u suhim uvjetima tako da je neminovno izvođenje radova za vrijeme turističke sezone.

Kako bi se postigao maksimalan učinak u izvođenju radova i minimalni gubitci privrednih subjekata u sezoni, radovi će se izvoditi po određenim fazama.

Izvori finansiranja za spomenute radove su gradski budžet, sredstva od GSM licenci te sredstva Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, navodi se u priopćenju.