Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Sada čitav svijet zna gdje se nalazi grad Leicester

Leicester

Reprezentativnu pauzu je iskoristio i trener Leicestera Claudio Ranieri, a posjetio je rodnu Romu.

Iako ne zna navija li i Papa Franjo za njegov klub, vjerovatno se ne bi začudio da plavi dim puste iz Vatikana ako klub osvoji naslov prvaka, jer ipak se svugdje priča samo o – Leicesteru.

“Bio sam nedavno i Italiji i tamo svi pričaju o Leicesteru. Papa? Ne znam da li nas i on podržava! Ali sam uvjeren da sada čitav svijet zna gdje se nalazi grad Leicester,” rekao je Ranieri Daily Staru.

“Gledao sam i nešto na CNN-u i pitali su gdje se Leicester nalazi. Potom su i pokazali na karti. Ako CNN priča o ovome klubu, ako se o njemu priča u državama poput Australije i slično, onda je to fantastično.”

“Svaka utakmica koja je preostala je velika borba za svakoga. Nije uopše važno što će se dogoditi s Tottenhamom, Arsenalom, Manchester Cityjem ili Manchester Unitedom. Važno mi se samo što će se dogoditi u Leicesteru i želim da i moji igrači dijele to mišljenje.

“Svojim igračima kažem, da ako ostale ekipe prikupe više bodova od nas, jedino što mi preostaje je stisnuti im ruku i reći da su odradili fantastičnu sezonu,” završio je italijanski stručnjak.