Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U napadima u Briselu poginule 34, a ranjeno više od 100 osoba

brisel eksplozija metro1

Broj smrtno stradalih u tri jutrošnja napada u Bruxellesu porastao je na ukupno 34 osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Belgijski javni RTV servis VRT javio je da je u dvije eksplozije na aerodromu Zaventem ubijeno najmanje 14 osoba, dok je u odvojenoj eksploziji na metro stanici Maelbeek ubijeno najmanje 20 osoba.

Istovremeno, u napadima je ranjeno više od stotinu ljudi.

Belgijsko federalno tužilaštvo uputilo je apel medijima da ne objavljuju informacije o jutrošnjim terorističkim napadima u Bruxellesu kako ne bi ugrozili tok opsežnih istraga o tim događajima.

Snažne eksplozije odjeknule na aerodromu u Briselu, ima žrtava

Frederic Van Leeuw, belgijski državni tužilac, sve tri eksplozije okarakterisao je kao terorističke napade. Dodao je da je najmanje jedan od dva napada na aerodromu izvršio bombaš samoubica.

Dvije osobe iz BiH na sigurnom na aerodromu u Briselu

Nivo prijetnje od terorizma u Brusselsu je podignut na najvišu razinu. Sve metro stanice u gradu su zatvorene, a svi letovi sa aerodroma Zaventem su preusmjereni.

I Eurostar, servis brzih željeznica, obustavio je sve linije vozova iz Busselsa. Ljudima u belgijskoj prijestonici savjetuje se da organiče kretanje na minimum.

Potresne fotografije sa briselskog aerodroma nakon eksplozije FOTO

Eksplozije u Brusselsu su se dogodile samo četiri dana nakon što su belgijske vlasti uhapsile Saleha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za terorističke napade u Parizu, 13. novembra prošle godine, kada je ubijeno 130 ljudi.

Haos u Briselu: Nova eksplozija u metrou