Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tokom vikenda

Tri osobe preminule u zeničkoj bolnici, jedna nije imala druga oboljenja

Kantonalna bolnica Zenica

U depadansu Kantonalne bolnice Zenica Odjeljenju za infektivne bolesti u Stacionaru liječi se 11 pacijenata i svi imaju lakšu kliničku sliku

Na Kovid intenzivnoj njezi Kantonalne bolnice Zenica tokom vikenda preminula su tri pacijenta pozitivna na korona virus koji su imali teški oblik oboljenja pluća i bili su na respiratorima.

Iz Kantonalne bolnice Zenica su kazali da je u subotu 25. jula preminuo muškarac 1955. godište iz Visokog koji je imao komordibitete u vidu više hroničnih bolesti, dok su juče preminula još dva pacijenta koji su bili priključeni na respirator.

Preminula je 61-godišnja žena iz Maglaja koja je imala komodibitet sistemskog oboljenja, te 47-godišnji muškarac iz Zenice koji nije imao nikakva udruženja oboljenja.

S težom bolničkom slikom u Kantonalnoj bolnici Zenica trenutno se nalazi 49 pacijenata od čega su na respiratoru tri pacijenta, na monitoringu vitalnih parametara pet pacijenata, te na kiseoničkoj podršci desetak pacijenata.

U depadansu Kantonalne bolnice Zenica Odjeljenju za infektivne bolesti u Stacionaru liječi se 11 pacijenata i svi imaju lakšu kliničku sliku.

U ovoj ustanovi usljed komplikacija izazvanih korona virusom ranije su preminula još četiri pacijenta. U svim slučajevima radilo se o starijim osobama s hroničnim bolestima.