BiH

Potvrđeno

Tri uposlenika Ministarstva za ljudska prava izliječena od koronavirusa

30/04/2020

Testirani su i svi uposlenici i vanjski saradnici Izbjegličko-prihvatnog centra Salakovac kod Mostara, a svi do sada dostavljeni rezultati testiranja su također negativni

Tri uposlenika Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, koji su bili inficirani koronavirusom, dobili su negativne kontrolne rezultate testiranja čime je potvrđeno njihovo izlječenje tako da u Ministarstvu trenutno nema osoba sa potvrđenim koronavirusom.

U Ministarstvu su poduzete sve raspoložive mjere prevencije širenja koronavirusa uključujući i detaljnu dezinfekciju prostorija Ministarstva. Svi uposlenici koji su bili u kontaktu sa inficiranim kolegama su se javili nadležnim epidemiolozima nakon čega ih je više i testirano na koronavirus i svi su do sada dobili su negativne rezultate testiranja.

Testirani su i svi uposlenici i vanjski saradnici Izbjegličko-prihvatnog centra Salakovac kod Mostara, a svi do sada dostavljeni rezultati testiranja su također negativni, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.