BiH

entitetska ministrica

Trivić: Rizik od zaraze u školama sveden na minimum

29/08/2020

Ona je naglasila da je vrlo važno da se učenicima na razumljiv način objasni novi sistem rada i ponašanja u školama

Ministrica prosvjete i kulture bh. entiteta Republika Srpska Natalija Trivić istakla je da je veoma važno da roditelji znaju da je u školama stvoreno sigurno okruženje i rizik od zaraze sveden na minimum.

“U školama će biti pojačana higijena prostora, kao i lična higijena nastavnika i učenika. Dezinfekcija ruku prije početka nastave biće obavezna. Apelujem na roditelje da se i sami pridržavaju mjera, prate zdravstveno stanje djece i mjere im temperaturu prije polaska u školu, s ciljem sprečavanja zaraze u školama”, rekla je Trivić za “Euroblic”.

Ona je naglasila da je vrlo važno da se učenicima na razumljiv način objasni novi sistem rada i ponašanja u školama.

“Sada nam je potrebno strpljenje i razumijevanje, kako bismo išli u korak sa svim izazovima. Neophodno je striktno poštovanje epidemioloških mjera, kako u školi, tako i u okruženju u kojem dijete boravi”, dodala je Trivić i ponovila da će u slučaju pojave simptoma virusa korona tokom boravka u školi učenik ili nastavnik biti izolovani.

Ona je podsjetila da će Ministarstvo prosvjete i kulture RS izdvojiti dodatnih 3,5 miliona KM za škole kako bi nabavile dovoljno sredstava za pojačanu dezinfekciju i higijenu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.