Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trninić: Produžiti licence za rad prijevoznicima

nedo-trninic

Vlada Republike Srpske pozvala je danas Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da omogući rad prijevoznicima s važećim entitetskim licencama i “da stavi van snage sporni Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacione kartice vozača”.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) inicirat će ovaj poziv, ukazujući da je neophodno izraditi nova akta u u saradnji s nadležnim entitetskim ministarstvima.

Resorni minister Neđo Trninić najavio je za utorak sastanak s ministrom prometa i komunikacija BiH Ismirom Juskom kako bi se riješio ovaj, ali i drugi problemi prijevoznika.

Trninić je, na pres-konferenciji u Banjoj Luci, ukazao da su proteklih godina upućivali niz zahtjeva Ministarstvu komunikacija i transporta BiH da se sporni Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacione kartice vozača stavi van snage, prije svega jer uređuje pitanja koja nisu u nadležnosti tog ministarstva, ali i stoga jer je donesen bez usaglašavanja kako s nadležnim ministarstvima entiteta i Brčko Distrikta BiH, tako i bez usaglašavanja s prijevoznicima.

Prijevoznici su jučer na sastanku s Trninićem govorili i o problemima koje imaju usljed primjene Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacione kartice vozača i osporavanju rada prijevoznika koji posjeduju važeće entitetske licence.