Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Turisti zbunjeni: Zabranjeno obavljanje molitve na vodopadu Kravice!?

18/05/2015

Vodopad Kravica blizu Ljubuškog nezaobilazna je tura svih turista koji dođu u Hercegovinu.

Stvoren je upravo radom sedronosne rijeke Trebižat, a visina slapa kreće se od 26 – 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara.

Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina, alge i lišajevi te mnogobrojni posjetitelji uživaju u prirodnim ljepotama. Ali, odmah pri dolasku na Kravice primjetan je neuobičajen znak, pa turistti nerijetko traže obrazloženja šta on znači.

Kako se agencija Patria uvjerila na licu mjesta na Kravicama je zabranjeno obavljanje vjerske molitve. Kako nam je pojašnjeno zbog sve većeg dolaska Arapa na Kravice koji su obavljali molitvu (klanjali) uposlenici su bili prinuđeni staviti ovaj znak, uz obrazloženje da je klanjanje ometalo druge posjetitelje.

– Ovo nije mjesto za obavljanje molitve, pa smo tako stavili znak, jer smo imali problema dok ga nismo postavili – kazao je jedan uposlenik.

Komentari

7 Comments

 1. DAVUD

  18/05/2015 at 14:21

  arapi su vam i ostavljali pare napravili pola bolonice na bjelom brijegu jos puno toga su imali da vam dadnu,a poslje ovog necete ni za kifle

 2. sarajevsky

  18/05/2015 at 17:15

  Neka nose sve što su donijeli, jer su sve "donijeli" sa računicom. Na Kravicama i nije mjesto za klanjanje po njihovom običaju,a ako se nekom uskraćuje vjersko pravo, neka prozove firmu koja održava Kravice , i to putem prijave. Znak zaista izgleda bizarno,a možda bi najbolje bilo da naprave novi gdje bi ljudima bilo lijepo napisana lokacija najbližeg vjerskog objekta, te da agencijama koje dovoze "čaršaflije" unaprijed ukažu na moguće glupe situacije. Bolnica , usput, nije dobila ni dinar od arapa, osim par već korištenih aparata. Oni ulažu samo u svom ličnom interesu privatno, a njihove države isključivo tamo gdje mogu izvršiti i vjersku indoktrinaciju. Sarajevo je primjer toga, gdje običan arapin pošteno kupi zemlju, kuću, stan u zemlji "punoj zelenila i vode, sa obiljem hrane, gdje odavno postoji veliki broj muslimana "(kako agenti reklamiraju BiH u arapskim zemljama). Sa druge strane recimo, najbogatija zemlja tog svijeta u BiH je najveći dio novca uložila kroz svoje- Ministarstvo za vjeru, i to još od 1995 god., počevši sa štampanjem prevoda vehabističke teologije i raznim opskurnim štivom. Mostaru su najviše novca donirali Njemačka i Španija, a zatim Hrvatska.

 3. GORAN

  18/05/2015 at 19:48

  jesi se nasro pametni mars tamo majmune jedan

 4. GORAN

  18/05/2015 at 19:48

  tacno tako u pravu si

 5. omkoo

  18/05/2015 at 23:18

  Nema potrebe ni citati sva tvoja sranja sto gos Goran kaze bas si majmun. Vama ni dragi bog nemoze valjati jebo vas Alija sto vas ne povede sa sobom.

 6. dy/ka

  18/05/2015 at 23:27

  Halo idijoti imate svoje objekte za molitvu i tamo klanjaj te konji idijotski izumrite svi

 7. sarajevsky

  19/05/2015 at 19:51

  Odličan odgovor, jednom je u ustima majmun, drugom "govna" i "sranje", i to pršti vani kad kažete "marš".Kad komentarišete, ne pominjete činjenice, već autora čije vam pisanje iznervira.Ohladite i pišite normalno, ili nakon čitanja otiđite u toalet, stanite pre ogledalo, i probajte sebi u lice reći to što ste napisali sagovorniku. Psovanje vam samo pokazuje koliko ste zaboravili na odgoj i pristojnost. Ali simpatični ste…dobrodošli na fokus.ba, ovdje možete slobodno derati i novinare:))) Nego šta ćemo sa ovim smiješnim znakom?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.