brisel

Turković i Podžić se sastali s generalnim sekretarom NATO-a

turkovic podzic nato (1)

Turković je naglasila da su ispunjavanje ciljeva i pojedinih akcija iz Programa jedan od ključnih prioriteta Ministarstva, te da je za uspješnu implementaciju neophodno oformiti stalne radne timove i osigurati potrebna finansijska sredstva

Ministrica vanjskih poslova i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Bisera Turković i Sifet Podžić razgovarali su danas u Briselu s generalnim sekretarom NATO saveza Jensom Stoltenbergom o dinamici implementacije Programa reformi.

Na sastanku je izražena puna posvećenost Bosne i Hercegovine provedbi programskih ciljeva u oblastima iz ta dva ministarstva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Turković je naglasila da su ispunjavanje ciljeva i pojedinih akcija iz Programa jedan od ključnih prioriteta Ministarstva, te da je za uspješnu implementaciju neophodno oformiti stalne radne timove i osigurati potrebna finansijska sredstva.

Stoltenberga je upoznala s planom za realizaciju pojedinih akcija, te zatražila konkretnu podršku i asistenciju NATO saveza za pitanje implementacije ciljeva “javne diplomatije” posebno u dijelu jačanja kapaciteta institucija i službenika koji rade na provedbi.