Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na mjestu terorističkog napada

Turković u Beču položila cvijeće: “Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava”

04 11 2020 Turkovic Bec (2)

Uz duboku zahvalnost Austriji za sve što je učinila i što danas čini za našu domovinu, želim da poručim da ćemo uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira“, kazala je ministrica Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je u Beču položila cvijeće i odala počast žrtvama terorističkog napada.

Ministrica Turković je na mjestu napada kazala da se građani Bosne i Hercegovine suosjećaju i solidarišu sa građanima Austrije, posebno sa nedužno ubijenim civilima i ranjenim, te članovima njihovih porodica.

Zajedno sa ministricom Turković, počast nedužnim žrtvama su odali i Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, Davul Ljuhar, počasni bh. konzul za Beč i Donju Austriju, te predstavnici bosanskohercegovačkih udruženja koja rade i djeluju u ovoj zemlji.

“Danas, ovdje u Beču, želim da kažem da ovaj kukavički akt kojem smo svjedočili u srcu naše prijateljske zemlje, ne pripada civiliziranom svijetu i mi ga najoštrije osuđujemo. Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepovjerenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše temeljne vrijednosti koje slijedimo i kojih se pridržavamo. Cijela naša domovina je u ovim teškim trenucima čvrsto uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi velika zajednica Bosanaca i Hercegovaca, koja je također pogođena ovim činom mržnje i terora. Uz duboku zahvalnost Austriji za sve što je učinila i što danas čini za našu domovinu, želim da poručim da ćemo uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira“, kazala je ministrica Turković.