BiH

Ministrica vanjskih poslova

Turković: Sporazum između Srbije i Kosova put ka napretku i normalizaciji odnosa

07/09/2020

Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministra i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković pozdravila je potpisivanje ekonomskog sporazuma u Bijeloj kući, u Washingtonu, između Srbije i Kosova, koji označava napredak i normalizaciju odnosa u regionu.

Ministrica Turković je istakla da ekonomska saradnja zemalja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje, koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana.

Turković smatra da je to važan dan za bolje odnose Srbije i Kosova, “i iskreno se nadam da će rezultati ovog sporazuma donijeti bolji život građanima”.

– Čestitamo američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu. Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. Bosna i Hercegovina je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravljamo svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu – kazala je ministrica Turković, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.