NATO

Turner izrazio spremnost za saradnju na projektima koji BiH vode ka EU

FOTO: Sektor za odnose s javnošću PSBiH

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a upoznali su kongresmena Turnera sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, ocijenivši da je napravljen vidljiv pomak u funkcioniranju institucija BiH nakon okončanja procesa uspostavljanja vlasti u BiH

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su se u Luxsemburgu, na marginama zasjedanja PSNATO-a, razgovarali su danas s članom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i članom Delegacije Kongresa SAD u PSNATO-a Michaelom Turnerom o aktuelnoj situaciji stanje u Bosni i Hercegovini.

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a upoznali su kongresmena Turnera sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, ocijenivši da je napravljen vidljiv pomak u funkcioniranju institucija BiH nakon okončanja procesa uspostavljanja vlasti u BiH.

Naglasili su da sadašnja atmosfera obećava bolje rezultate jer se više međusobno razgovara. Prema ocjeni članova Delegacije, ozbiljnije se pristupa rješavanju problema i postoji izražena spremnost da se rješavaju otvorena pitanja.

Kongresmen Turner, koji je u vrijeme potpisivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH bilo gradonačelnik Daytona, izrazio je spremnost za saradnju na projektima koji Bosnu i Hercegovinu čine kredibilnim partnerom na njenom euroatlantskom putu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.