Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turski ambasador održao predavanje sarajevskim studentima

BiH

studenti ambasador

“Aktuelna pitanja vanjske politike Republike Turske” bila je tema predavanja koje je danas studentima Fakulteta političkih nauka (FPN) u Sarajevu održao ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovine Cihad Erginay, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasador Erginay je prije samog početka predavanja u izjavi za medije kazao kako se ovakvi sastanci sa studentima praktikuju od ranije.

“Na ovaj način studente želimo upoznati sa vanjskom politikom Republike Turske, ali i o drugim aktuelnim dešavanjima. Svakako da ovakvi skupovi budu prilika da i mi neke stvari naučimo od studenata, i zbog toga ih smatramo korisnim”, rekao je Erginay.

Kazao je kako će se na današnjem predavanju, pored temeljnih principa vanjske politike Republike Turske, govoriti i o procesu ulaska te zemlje u Evropsku uniju (EU).

“Kao što znate, Bosna i Hercegovina je prije nešto više od sedmicu dana podnijela zahtjev za članstvo u EU. Tim povodom, danas želim ukazati i na neke veze i sličnosti kada su u pitanju naši procesi”, rekao je Erginay.

Ambasador Erginay je izrazio zadovoljstvo i što će današnje predavanje studentima održati u amfiteatru fakulteta koji je obnovila Turska agencija za međunarodnu saradnju i kordinaciju (TIKA).