Tužilaštvo BiH traži pritvor za osumnjičene u slučaju Pavlović banka

pavlovic banka

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će Sudu BiH prijedlog za mjere pritvora za četvero osumnjičenih iz Pavlović bank international, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene Slobodana Pavlovića (1938), Petra Lazića (1962), Ljiljanu Garić (1964) i Blagu Balgojević (1950).

“Prijedlog pritvora bit će upućen je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. ZKP-a BiH, što između ostalog uključuje opasnost od bjekstva, zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te izvršili uticaj na svjedoke i saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto”, navode iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom u predmetu koji se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezana za poslovanje Pavlović banke u Bijeljini, kao i poslovanje vlasnika banke Slobodana Pavlovića.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH.