Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj Dženan Memić

Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu Mutap i još troje uhapšenih

alisa

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke

Tužilaštvo BiH predložilo je mjeru pritvora za osumnjičene u predmetu istrage stradanja Dženana Memića, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužitelj, nakon što je ispitao osumnjičene, u zakonskom roku prema Sudu BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četvero osumjičenih.

Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je jučer u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je dan ranije uhapšena u Sarajevu pod sumnjom za prikrivanje dokaza. Uhapšena su i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat, kao i Muamer Ožegović, recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu, saopćeno je.