Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zar tužioci u BiH imaju dignitet?

Tužilaštvo FBiH o “dignitetu” tužilaca: “Mišković najvulgarnije vrijeđan, izveden je na stražnji izlaz”

ifet-feraget-slucaj-memic

Tužilaštvo FBiH, koje tvrdi da se vrijeđa dignitet tužilaca, ako ga uopšte više i imaju, ni ovaj put nije odgovorilo na prosto pitanje – ko je ubio mladića Dženana Memića

Na današnjoj sjednici Vijeća Vrhovnog suda FBiH u vezi krivičnog predmeta „Ljubo Seferović i dr.“, a povodom žalbe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koju je zastupalo Federalno tužilaštvo FBiH, federalni tužilac Vlado Mišković izveden je na sporedni izlaz.

“Federalni tužilac Vlado Mišković je na najvulgarniji način bio izložen uvredama i psovkama upućenih od punomoćnika oštećenih, Ifeta Ferageta i oštećenog Murisa Memića,  kao i drugih prisutnih u sudnici”, kaže se u vijesti koju je objavila Fena, pozivajući se na Tužilaštvo.

“Psovke i uvrede uslijedile su nakon obraćanja tužioca Vijeću Vrhovnog suda FBiH, a intenzivno su se nastavile nakon završetka sjednice, zbog čega su intervenisali i pripadnici Sudske policije FBiH, koji su tužioca izveli na sporedni ulaz. Federalno tužilaštvo FBiH smatra današnje ponašanje prisutnih potpuno neprikladno i neprihvatljivo, jer se na taj način vrijeđa dignitet tužioca. Ovim putem apelujemo da se ovakvi nemili događaji ne ponavljaju, jer dodatno otežavaju rad tužilaštva i već složene okolnosti koje se vežu za ovaj predmet”, ustvrdili su u svojoj reakciji iz Tužilaštva FBiH.

Tužilaštvo FBiH, koje tvrdi da se vrijeđa dignitet tužilaca, ako ga uopšte više i imaju, ni ovaj put nije odgovorilo na prosto pitanje – ko je ubio mladića Dženana Memića i zašto ubica ili više njih nisu lišeni slobode?