Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Steve Golin

Oskarovac umro u 65. godini života nakon duge i teške bolesti

golin2

Bio je divan kolega, a rad s njim bio je pravo zadovoljstvo, uvijek je bio ljubazan i velikodušan

Nagrađivani filmski producent Steve Golin preminuo je 21. aprila u 65. godini nakon borbe s teškom bolešću. Proslavio se serijom True Detective, a s Leonardom DiCapriom (44) radio je na hitu iz 2015., filmu Povratnik.

Steve se s bolešću borio već deset godina, no to ga nije sputavalo u poslu. Bio je jedan od najvećih savremenih producenata, a kao osnivač kuće Anonymous Content radio je s mnogim zvijezdama iz svijeta filma. Najpoznatiji je po serijama i filmovima Povratnik, Trinaest razloga, The Knick, Mr. Robot, te Spotlightu koji je osvojio dvije prestižne filmske nagrade Oskar.

– Golina ćemo se sjećati kao jednog od najvećih savremenih filmskih producenata, bio je čovjek vrhunskog ukusa i pravog instinkta. Svi koji smo radili s njim potpuno smo shrvani tragičnim događajem – objavila je televizijska kuća HBO.

– Bio je divan kolega, a rad s njim bio je pravo zadovoljstvo, uvijek je bio ljubazan i velikodušan. Vodio se mišlju kako svako od nas može postati još bolji, uistinu inspirativna osoba. Ostavio je veliki utjecaj na nas. Zajedno ćemo raditi na tome da se Goldinovo nasljeđe ne zaboravi – zaključili su iz HBO-a.

Smrt slavnog američkog producenta na društvenim mrežama izazvala je val reakcija filmskih radnika.

Producent je imao dvije kćeri, Ari i Annu.