Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tadić - sarajlija

Tužilaštvo KS formiralo predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS

sarajlija-tadic1

S obzirom da Tužiteljstvo BiH od ranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu Novalić i dr., a koji se odnosi na pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela od strane više osoba, Tužiteljstvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu

Na sastanku su usuglašeni detalji koordiniranog djelovanja tužiteljstava, u radu na predmetima koji se odnose na uporabu respiratora ACM 812A na KCUS Sarajevo.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa saradnicima, sastala se se glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, Sabinom Sarajlijom i njezinom zamjenicom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim dešavanjima u proteklih nekoliko dana, povezanih sa respiratorima i liječnjem Covid 19 pacijenata na KCUS, kao i daljim aktivnostima tužiteljskih i pravosudnih institucija.

S obzirom da Tužiteljstvo BiH od ranije postupa u predmetu, koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu Novalić i dr., a koji se odnosi na pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela od strane više osoba, Tužiteljstvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu.

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS, o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

Na sastanku je dogovoreno da će Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo KS, u okviru navedenih predmeta, hitno djelovati koordiniranim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze, u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječnje pacijenata oboljelih od Covid 19.​