Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Tužilaštvo KS jače za 10 novih tužilaca

25/06/2015

Vlada Kantona Sarajevo je u cilju jačanja kapaciteta i unapređivanja efikasnosti rada Kantonalnog tužilaštva na svojoj desetoj sjednici dala saglasnost za zapošljavanje novih 10 kantonalnih tužilaca, tri stručna savjetnika istražitelja i 10 asistenata tužioca.

Priliv predmeta kao i obaveze Tužilaštva definisane strateškim dokumentima Bosne i Hercegovine u oblasti pravosuđa u prethodnom periodu nije pratilo jačanje kadrovskih i materijalnih kapaciteta.

[pull_quote_right]Zatražena je i detaljna informacija o računima za vodu većih ugostiteljskih objekata, hotela, autopraonica kao i podaci o broju nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu[/pull_quote_right]

Vlada se, na prijedlog Ministarstva pravde i uprave, opredijelila za nova upošljavanja u Kantonalnom tužilaštvu kako bi ono što bolje odgovorilo zadatku rješavanja 130.000 zaostalih predmeta, ali i zadacima koji će tek biti pred njim.

Pred Vladom KS danas su bili izvještaji o poslovanju kantonalnih komunalnih preduzeća za 2013. i 2014. godinu koje je prihvatila i uputila prema Skupštini KS koja u konačnici usvaja ili ne usvaja spomenute izvještaje.

Uz razmatranje poslovanja komunalnih preduzeća, Vlada je danas od KJKP “Vodovod i kanalizacija” zatražila hitnu informaciju o snabdijevenosti KS pitkom vodom.

Uz to zatražen je i izvještaj o razlozima svakodnevne redukcije, kao i podaci o broju onih koji ne izmiruju svoje račune za utrošak pitke vode.

Zatražena je i detaljna informacija o računima za vodu većih ugostiteljskih objekata, hotela, autopraonica kao i podaci o broju nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu.

Vlada je utvrdila i Program mjera za poticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u KS u 2015. godini.

Od 3,5 miliona KM koliko obuhvata ovaj program, za sufinansiranje samozapošljavanja biT će utrošeno 2.640.000,00 KM, za programe obuke i prekvalifikacija 131 osobe planirano je 196.600,00 KM.

Za javne radove, za koje će biti objavljen poziv u sljedećih 15 dana, izdvojeno je 663.000,00 KM, gdje će biti uposleno 429 nezaposlenih osoba, saopćila je Press služba KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.